De dataset achter Regiobeeld.nl wordt als open data aangeboden. Op deze manier kunt u uw eigen selecties eenvoudig downloaden.

Data downloaden per figuur

Bij alle figuren (grafieken en kaarten) op de site staat rechtsonder een download-icoon. Via deze functie kunt u de gegevens uit de grafiek of kaart downloaden in verschillende bestandsformaten. U kunt de data dan bijvoorbeeld gebruiken voor uw eigen presentaties of visualisaties.

Data downloaden via RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) StatLine

Naast de downloadfunctie bij de figuren, is ook een deel van de data beschikbaar in de open-data omgeving van het RIVM: RIVM StatLine. RIVM StatLine biedt dezelfde mogelijkheden als CBS Centraal Bureau voor de Statistiek (Centraal Bureau voor de Statistiek) StatLine. U kunt hier uw eigen tabellen samenstellen en downloaden.

Momenteel is al een deel van de  regiobeeld data beschikbaar via RIVM StatLine. In de komende periode zal ook de rest van de data worden ontsloten via deze omgeving.

Webservices

De data zijn dan ook toegankelijk via webservices. Via webservices kunnen webontwikkelaars een koppeling maken met Regiobeeld.nl. Dit biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om interactieve grafieken op uw eigen website rechtstreeks te voeden met de open data uit Regiobeeld.nl.

Ga naar statline.rivm.nl
Directe link naar Regiobeeld statline: https://statline.rivm.nl/#/RIVM/nl/dataset/50078NED/table?ts=1597839210583

Gebruikslicentie en naamsvermelding

Regiobeeld.nl en onze open data zijn gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0-licentie. Wanneer u gebruik wilt maken van de open data verwijst u naar Regiobeeld op de volgende manier: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Regiobeeld, eventueel interne bron (zoals VTV In de Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) rapporteert het RIVM elke vier jaar over de ontwikkeling van de volksgezondheid in Nederland. (In de Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) rapporteert het RIVM elke vier jaar over de ontwikkeling van de volksgezondheid in Nederland.)-2018), CC-BY 4.0 gelicentieerd. Een eventuele interne bron staat als bronvermelding onder de betreffende grafiek vermeld.

De volledige licentie-tekst is te lezen op: https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.nl

Vragen over open data?

Heeft u vragen over het gebruik van de open data? Stuur een email naar info@regiobeeld.nl en we helpen u graag verder.