De dataset achter Regiobeeld.nl wordt als open data aangeboden. Op deze manier kunt u uw eigen selecties eenvoudig downloaden.

Data downloaden per figuur

Bij alle figuren (grafieken en kaarten) op de site staat rechtsonder een download-icoon. Via deze functie kunt u de gegevens uit de grafiek of kaart downloaden in verschillende bestandsformaten. U kunt de data dan bijvoorbeeld gebruiken voor uw eigen presentaties of visualisaties.

Data downloaden via RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) StatLine

Naast de downloadfunctie bij de figuren, is de data beschikbaar in de open-data omgeving van het RIVM: RIVM StatLine. RIVM StatLine biedt dezelfde mogelijkheden als CBS Centraal Bureau voor de Statistiek (Centraal Bureau voor de Statistiek) StatLine. U kunt hier uw eigen tabellen samenstellen en downloaden.

De Regiobeelddata zijn direct beschikbaar op RIVM Statline. Hoewel deze open data regelmatig worden geactualiseerd, is het mogelijk dat een nieuwe indicator van de website of een recent actualisatie van cijfers nog niet beschikbaar is in de Statline opendataset.

Gebruikslicentie en naamsvermelding

Wanneer u gebruik wilt maken van de open data verwijst u naar Regiobeeld op de volgende manier: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Regiobeeld.

Regiobeeld.nl en onze open data zijn gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0-licentie. De volledige licentie-tekst is te lezen op: https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.nl

Vragen over open data?

Heeft u vragen over het gebruik van de open data? Stuur een email naar info@regiobeeld.nl en we helpen u graag verder.